Ledová Praha 2016 za námi!

Autor 4 února, 2016

web_DSC_0098Do hlavního města na akci Ledová Praha nás tentokrát z Jindřichova Hradce vyrazila o pololetních prázdninách celá banda. Třicítku pionýrů čekal víkend nabitý zážitky.


V pátek jsme se po náročném cestování ubytovali a již po setmění jsme se vydali k žižkovskému vysílači. Poté, co nás výtahy vyvezly na vyhlídkovou plošinu, jsme se pokochali pohledem na kouzelně nasvícenou noční Prahu.web_DSC_0060
V sobotu ráno jsme vyrazili do Národního zemědělského muzea. Čekala nás tu výstava o lese, kterou nás provedl sám její autor. V jeho poutavém vyprávění jsme se ponořili do příběhů stromů a lidí, kteří se o ně starají. Pak jsme se přemístili na Kampu do Muzea Karla Zemana. Tady jsme se rozdělili na skupinky. Jedna parta si šla vyrobit dokreslovačku s dinosaury, druhá se vydala do muzea odhalit tajemství filmových triků. Zajezdili jsme si na létacím stroji, vyzkoušeli si potápěčský skafandr a pomocí kamery a zeleného plátna DSC_0090jsme se dostali přímo do filmů Karla Zemana. Poté, co se skupinky prostřídaly, nás čekalo občerstvení a pak už jsme se vydali do davu turistů na Karlův most. Na jeho konci jsme sešli po schodech a nastoupili na loď, která nám ukázala centrum Prahy z trochu netradičního pohledu. Viděli jsme třeba okno, ze kterého Zelená a Modrej ve filmu Chobotnice z druhého patra vyhazovaly piano. Po plavbě jsme vyrazili do bazénu, kde jsme se dosyta vyřádili na skluzavkách a tobogánech.web_DSC_0764
V neděli nás čekala návštěva Barrandovských ateliérů, kde jsme si prohlédli kostýmy k filmům Sedmero krkavců, Tři oříšky pro Popelku a Amadeus. Spoustu legrace jsme si užili ve fotokoutku, kde jsme si mohli vyzkoušet různé převleky, od sultána přes mušketýra až po vílu či skřítka. Protože jsme po prohlídce ateliérů měli ještě dost času, rozhodli jsme se, že se podíváme k orloji, jak bije poledne. Od metra jsme to vzali poklusem, doběhli jsme však akorát, když se dvířka za apoštoly zavřela. Vše jsme si ale vynahradili návštěvou zrcadlového bludiště a imaginária s obřími hlavolamy. Pak již nezbývalo než se naobědvat, sbalit a vyrazit na nádraží. Zpátky jsme se vraceli plni skvělých zážitků a už teď se těšíme na příští ročník Ledové Prahy.

Fotografie naleznete v GALERII

Tento článek byl publikován v Čtvrtek, 4 února, 2016 v 13:41 a byl zařazen do složky Akce. Můžete sledovat odpovědi na tento příspěvek pomocí RSS 2.0 čtečky. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.